ua en ru

Кравчук про зустріч Зеленського і Путіна: тільки в нейтральній країні

Кравчук про зустріч Зеленського і Путіна: тільки в нейтральній країні Фото: голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук (leonid-kravchuk.com.ua)
Автор: РБК-Украина

Зустріч президента України Володимира Зеленського та російського лідера Володимира Путіна з питань двосторонніх відносин може пройти тільки в нейтральній країні. Зеленський не поїде до Росії домовлятися з президентом країни-агресора.

Таку думку в ефірі "4 канали" висловив перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук.

"Якщо у Путіна виникає ідея переговорів глобального масштабу щодо відносин Росії і України, то це може бути тільки нейтральна країна. Ну, скажімо, Фінляндія або Швейцарія, але ні в якому разі це не може бути Росія", - заявив Кравчук.

Він також розцінив запрошення Зеленському приїхати до Москви як бажання Путіна, "щоб йому кланялися і просили припинити війну". У той же час він підкреслив, що Зеленський пропонував зустрітися йому в будь-якій точці Донбасу, тобто це могли бути окуповані Донецьк або Луганськ.