ua en ru

У Краснодарі затримали 39 громадян Туреччини

У Краснодарі затримали 39 громадян Туреччини Фото: затримані громадяни Туреччини

Всі вони брали участь в агропромисловій виставці

У Краснодарі на цьому тижні за порушення міграційного законодавства затримали 39 громадян Туреччини, повідомляє місцеве видання "Югополис".

Затримані брали участь в агропромисловій виставці "ЮгАгро", де представляли продукцію турецьких компаній, спілкувалися з партнерами по бізнесу. При цьому наголошується, що всі 39 громадян Туреччини прибули в Росію в якості туристів, не оформивши ділові візи.

Самі бізнесмени з Туреччини заявили, що вони не знали, що порушують закон.

"Коли ми проходили митний контроль нас запитали, з якою метою ми приїхали в Росію. Ми сказали, що приїхали на виставку. Ми запитали, де нам ставити галочку, нам сказали, напишіть, як туристи", - розповів журналістам представник турецької компанії Бариш Халкан.

Порушникам доведеться заплатити штраф від двох до п'яти тисяч рублів. Крім того, вони будуть видворені з країни.

Нагадаємо, відносини Росії і Туреччини загострилися після інциденту на кордоні Туреччини та Сирії, де вранці 24 листопада турецькими ВПС був збитий російський Су-24. За даними турецької влади, літак отримав кілька попереджень про порушення повітряного простору. У Росії стверджують, що бомбардувальник знаходився в повітряному просторі Сирії.

Раніше стало відомо про те, що російська митниця перестала пропускати вантажі з Туреччини, зокрема турецькі товари затримуються на кордоні з Україною. Російська влада вже готуються до того, щоб ввести санкції проти Туреччини.