ua en ru

Медведєв дав 2 дні на підготовку санкцій проти Туреччини

Медведєв дав 2 дні на підготовку санкцій проти Туреччини Фото: Дмитро Медведєв

Термін дії санкцій буде залежати від міжнародної ситуації і від відносин РФ і Туреччини

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв дав уряду два дні, щоб виробити обмежувальні заходи проти Туреччини в економічній і гуманітарній сферах. Про це Медведєв заявив в ході засідання уряду, передають російські ЗМІ.

При цьому Медведєв доручив не вказувати строк, протягом якого ці заходи будуть діяти. За його словами, це буде залежати від міжнародної ситуації і від наших відносин з Туреччиною".

Російський прем'єр зазначив, що рішення у відповідних заходів будуть прийняті на підставі закону про спеціальні економічні заходи, прийнятому наприкінці 2006 року.

"Там встановлено такий набір заходів: це і призупинення реалізації програм економічного співробітництва, і обмеження по фінансовим операціям, по зовнішньоторговельних операціях, і зміни щодо мит ввізним і вивізним, заходи впливу на туристичну сферу, на перевезення, включаючи переміщення повітряних і водних судів, і на гуманітарні контакти", - сказав Медведєв.

За словами прем'єра, відповідні заходи щодо Туреччини будуть зведені в єдиний документ - указ президента або прийняте на його основі постанову уряду.

Нагадаємо, Дмитро Медведєв заявив, що "довгі добросусідські відносини" між Росією і Туреччиною були підірвані після того, як турецькі війська збили російський літак Су-24.