ua en ru

У Краматорську затриманий бойовик "Ніндзя", - СБУ

У Краматорську затриманий бойовик "Ніндзя", - СБУ Фото: бойовики "Ніндзя"

Бойовик збирався організувати свою терористичну мережу

У Краматорську Донецької області був затриманий бойовик на прізвисько "Ніндзя", який планував здійснювати теракти в місті. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України (СБУ).

"У Краматорську Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримала бойовика "ДНР", який планував вчинення терактів в місті. Терорист на прізвисько "Ніндзя" у квітні-липні 2014 року брав участь у захопленні приміщень органів влади та місцевого самоврядування. Також зловмисник є членом терористичного угруповання "МВС ДНР", у складі якого брав участь у збройному протистоянні з українськими підрозділами", - йдеться в повідомленні.

У Краматорську затриманий бойовик "Ніндзя", - СБУ

Фото - у "Ніндзі" иъяли вибухові пристрої

Як повідомляється, у липні 2015 р. затриманий бойовик "Ніндзя" прибув у Краматорськ. Він намагався створити терористичну мережу для здійснення диверсій.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника було вилучено чотири саморобних вибухових пристрої, споряджені металевими вражаючими елементами, загальною вагою майже 4 кг), граната "Ф-1", бронежилет, гладкоствольну рушницю і холодну зброю.

Нагадаємо, в Донецькій обл. СБУ ліквідувала терористичний осередок ДНР. Як повідомляється, чотири члени угруповання затримано, ще двоє - оголошено в розшук.

"Під час обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено карабін Симонова з оптичним прицілом, два нарізних і 11 гладкоствольних рушниці, велику кількість патронів, 10 мобільних телефонів, комплекти військової замасковані форми, 4,3 тис. доларів, 6 тис. євро, 5 тис. гривень, значну кількість виробів із золота.Також виявлено посвідчення працівника Федеральної міграційної служби РФ, паспорта та трудові книжки шести громадян України, які сепаратисти, можливо, використовували у протиправній діяльності", - повідомили в прес-службі СБУ.