ua en ru

У Донецькій обл. СБУ ліквідувала терористичний осередок ДНР

У Донецькій обл. СБУ ліквідувала терористичний осередок ДНР Фото: СБУ

Чотирьох членів угруповання затримано, ще двох - оголошено у розшук

Служба безпеки України (СБУ) спільно з міліцією заблокувала діяльність терористичної мережі так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), що функціонувала на території міст Костянтинівка і Дружківка Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час окупації цих населених пунктів бойовиками ДНР члени мережі були завербовані т.зв. "спецслужбами" псевдоутворення. Вони брали безпосередню участь у захопленні місцевих органів влади, збирали та передавали терористам відомості стосовно проукраїнськи налаштованих мешканців, а також зі зброєю чергували на блокпостах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, чотирьох членів угруповання затримано, ще двох - оголошено у розшук.

"Під час обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено карабін Симонова з оптичним прицілом, дві нарізні та 11 гладкоствольних рушниць, велику кількість набоїв, 10 мобільних телефонів, комплекти військової камуфльованої форми, 4,3 тис. доларів, 6 тис. євро, 5 тис. гривень, значну кількість виробів із золота.Також виявлено посвідчення працівника Федеральної міграційної служби РФ, паспорти і трудові книжки шести громадян України, які сепаратисти, можливо, використовували у протиправній діяльності", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розпочала програму повернення в Україну розкаяних бойовиків ДНР/ЛНР.