ua en ru

На КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" прикордонники допомагають бажаючим виїхати з Криму, - Слободян

На КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" прикордонники допомагають бажаючим виїхати з Криму, - Слободян Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

Деякі співробітники ДПСУ скаржаться на погіршення самопочуття

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) продовжують нести службу на КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка", які раніше закрили на в'їзд в Крим через хімічні викиди заводу "Кримський титан". Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає "112 Україна".

За його словами, прикордонники в обмеженій кількості, але будуть знаходитися на закритих КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" для того, щоб надати допомогу і оперативно оформити тих громадян, які тимчасово хочуть покинути зону погіршеної екологічної ситуації на окупованому півострові і перечекати її в материковій Україні.

"Що стосується "Чонгара", там буде максимально збільшено кількість прикордонних нарядів, щоб оперативно оформляти людей і транспортні засоби," - повідомив він.

Також Слободян зазначив, що пасажиропотік з Криму виріс незначно, однак ДПСУ готова до того, щоб впоратися зі сплеском виїздів з окупованої території.

"Переважно виїжджають ті, хто живуть на окупованій території, де вплив випарів заводу відчувається більше", - зазначив він.

Що стосується стану прикордонників, Слободян повідомив, що були зафіксовані скарги на погіршення самопочуття, запаморочення і нудоту, однак остаточних результатів медичних обстежень поки що немає.

Зазначимо, раніше Слободян повідомляв, що на адміністративному кордоні з окупованим Російською Федерацією Кримом були зафіксовані випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".

У зв'язку з цим, робота Херсонського загону Держприкордонслужби України була скорегована - прикордонникам видали засоби спецзахисту.

Також повідомлялося, що контрольні пункти в'їзду/виїзду (КПВВ) "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припиняють свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Кримський титан".

Відзначимо, 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.

У свою чергу українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ в серпні проводили в анексованому Криму стрілянини в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів.