ua en ru

На адмінкордоні з Кримом прикордонникам видали засоби хімзахисту

На адмінкордоні з Кримом прикордонникам видали засоби хімзахисту Фото: адмінкордон із Кримом (wikimapia)

Робота Херсонського прикордонного загону скорегована у зв'язку з викидами на "Кримському титані"

Робота Херсонського загону Держприкордонслужби України скорегована у зв'язку з хімічними викидами "Кримського титану", який розташований на території анексованого Криму, прикордонникам видали засоби спецзахисту. Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з цією подією ми скорегували службу прикордонних нарядів. Зокрема, службовцям видали технічні засоби, засоби спецзахисту, у наряди не виходять жінки-військовослужбовці. Ми також збільшили кількість нарядів, щоб у разі необхідності прикордонники допомагали один одному", - розповів Слободян.

Зі слів представника Держприкордонслужби, не йдеться про зміну позицій прикордонниками.

Зазначимо, на території окупованого Росією Криму в місті Армянськ у повітрі виявили сірчистий газ, з міста вивезли 5 тис. дітей.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Вадим Черниш заявив, що людям, які проживають поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, нічого не загрожує через ситуацію з хімзаводом з виробництва двоокису титану в Армянську.