ua en ru

КПУ необхідно прорвати "блокаду мовчання" відносно успіхів комуністичного Китаю, - Голуб

КПУ організовує прес-тур для українських журналістів у комуністичний Китай, щоб показати реальні факти успішного економічного розвитку Піднебесної. Про це сьогодні заявив народний депутат від КПУ, голова делегації прес-туру в Китай Олександр Голуб.

"Сьогодні в українських ЗМІ, які знаходяться руках олігархів, спостерігається "змову мовчання", в кращому випадку висвітлюються окремі моменти життя комуністичного Китаю, ті чи інші події, але абсолютно немає повноцінної і всебічної інформації про сучасний Китай. Це зрозуміло, успіхи комуністичного Китаю руйнують міф про безальтернативність ліберально-ринкової моделі капіталізму, насаджуваної в Україні", - заявив Голуб.

За його словами, КПУ сьогодні знаходиться в умовах інформаційної блокади - дії, ініціативи, позиція комуністів відверто замовчується і перебріхували олігархічними мас-медіа.

"Компартія хоче, щоб люди знали правду. Саме тому ми вперше в Україні організуємо прес-тур для журналістів у комуністичний Китай, вперше партія везе журналістів за кордон, причому не придворних з президентського пулу, а журналістів, які представляють найрізноманітніші видання в тому, числі регіональні", - зазначив комуніст.

Голуб підкреслив, що насамперед необхідно показати правду про те, чого досяг комуністичний Китай за 20 років. Це буде особливо показовим у порівнянні з тим, чого досягла незалежна Україна за цей же термін, вибравши шлях "капіталістичної реставрації".

"Китай робить успіхи у сфері високих технологій, стає космічною державою. За державні кошти в Китаї сьогодні будуються цілі наукові міста, щоб залучити в країну найбільш передові технології. У той час коли в Україні у вчених немає коштів на життя, закриваються лабораторії та інститути. Талановита молодь тікає з країни, а рівень знань у української молоді стрімко падає. Україна скочується до деіндустріалізації, підприємства закриваються і розтаскуються на металобрухт", - сказав Голуб.

Народний депутат акцентував, що Україна, яка була найбільш розвиненою республікою СРСР, на сьогоднішній день стає сировинним придатком Європи, готовим торгувати тільки землею і сировиною.

"Ми двадцять років проговорили про реформи, а КНР за цей час рвонула так, що аж дух захоплює", - резюмував Голуб.