ua en ru

Кожара заявив про необхідність продовження утилізації ракетного палива в Україні

Міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив про необхідність продовження реалізації за підтримки ОБСЄ проекту утилізації рідкого ракетного палива типу "меланж", запаси якого залишилися на території України з радянських часів. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Заява прозвучала під час зустрічі Кожари із генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром у Відні напередодні офіційного представлення пріоритетів Українського головування в ОБСЄ на засіданні постійної ради ОБСЄ 17 січня ц.р.

Сторони обговорили практичні питання, пов'язані із реалізацією пріоритетів головування України в ОБСЄ, а також обмінялися думками щодо актуальних питань порядку денного організації.

"Кожара та Дзанньєр домовилися тісно співпрацювати з метою забезпечення успішного головування України в ОБСЄ, зокрема виконання визначених українською стороною пріоритетів, таких як врегулювання тривалих конфліктів, зміцнення заходів довіри та безпеки, реалізації ініціативи "Гельсінкі + 40" тощо", - сказано у повідомленні прес-служби.

Читайте також: Кожара 17 січня представить програму головування України в ОБСЄ