ua en ru

Кожара 17 січня представить програму головування України в ОБСЄ

Міністр закордонних справ України, чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Леонід Кожара сьогодні, 16 січня 2013 р., починає візит до Австрії. Як повідомляє прес-служба МЗС України, метою візиту є участь Кожари у заходах з нагоди початку головування України в ОБСЄ.

Під час засідання постійної ради ОБСЄ 17 січня у Відні Кожара офіційно представить пріоритети та програму головування України в цій організації. Пріоритети української головування включають питання врегулювання тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, зміцнення режиму контролю над озброєннями і заходів довіри і безпеки, попередження негативного впливу енергетичної діяльності на навколишнє середовище. Україна також приділяти значну увагу боротьбі з торгівлею людьми, захисту свободи слова, а також інших важливих питань гуманітарного виміру ОБСЄ.

Перебуваючи у Відні, міністр проведе зустрічі з Президентом Австрійської Республіки Хайнсом Фішером, главами делегацій держав-учасниць ОБСЄ, генеральним секретарем і керівниками інститутів ОБСЄ, главами польових присутствій організації.

Читайте також: Україна починає головування в ОБСЄ