ua en ru

"Укрзалізниця" пропонує приватним компаніям брати в оренду пасажирські потяги і вагони

"Укрзалізниця" не проти того, щоб приватний інвестор прийшов працювати у пасажирський сектор залізничних перевезень. Генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак під час наради у відомстві доручив Головному управлінню з пасажирських перевезень розробити механізми реалізації співпраці з інвесторами щодо організації пасажирського руху, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Якщо інвестор готовий взяти в оренду пасажирські вагони, відремонтувати їх капітальним ремонтом та возити пасажирів, наприклад, вночі, ми тільки вітатимемо ці наміри та підемо назустріч - надамо рухомий склад та розробимо нитку для руху поїздів. Не виключаю, для бізнесу організація нічного пасажирського сполучення, у разі стійкого попиту на нього, стане привабливою ідеєю. Поїзди можуть бути сезонними, наприклад, у період зимових свят", - зазначив Козак.
За його словами, такі самі пропозиції "Укрзалізниця" має і у приміському секторі пасажирських перевезень. Великі приватні підприємства, працівники якого регулярно користуються приміським залізничним сполученням, регіональні бізнесмени, меценати, місцева влада - "Укрзалізниця" готова разом розглядати варіанти організації приміського залізничного сполучення та обслуговувати замовлення з організації перевезень.
Напередодні "Укрзалізниця" звернулась до операторів туристичного сектору з проханням заздалегідь надавати заявки на формування окремих поїздів, вагонів чи груп вагонів під цільові перевезення туристів під час пікових зимових перевезень до місць відпочинку.