ua en ru

У Кот-д'Івуарі військові зі стріляниною відновили бунт, є поранені

У Кот-д'Івуарі військові зі стріляниною відновили бунт, є поранені Фото: бунт військових у Кот-д'Івуарі

Осередки бунту розташувалися в декількох містах країни

Військовослужбовці в Кот-д'Івуарі знову підняли бунт, вимагаючи виплати премій. Унаслідок стрілянини бунтарів є поранені, передає агентство Reuters.

Зазначено, що осередки бунту розташувалися в декількох містах країни. Там солдати покинули казарми і вийшли на вулиці зі зброєю.

Повідомляється, що бунтівні солдати в другому за розміром місті Кот-д'Івуару Буаке поранили трьох демобілізованих колишніх повстанців 13 травня 2017 року. Незадоволені солдати відрізали доступ до Буаке і взяли під свій контроль місто.

Прес-секретар сержант Сейду Кон пояснив, що вони відкрили вогонь, аби не дати можливість колишнім повстанцям, які пройшли програму роззброєння за підсумками 2011 року громадянської війни в країні, провести власний марш протесту.

За даними агентства, рада національної безпеки Кот-д'Івуару на чолі з президентом країни Алассаном Уаттара провела екстрене засідання через поновлення бунду військовослужбовців.

Нагадаємо, перші хвилювання серед солдатів, викликані суперечками з владою навколо виплати грошового забезпечення, спалахнули на початку 2017 року. З цього моменту влада країни неодноразово заявляла про припинення бунту, проте щоразу хвилювання починалися заново.