ua en ru

Корупційна схема в Міноборони: Павловський заявив, що пальне купували за найнижчими цінами

Корупційна схема в Міноборони: Павловський заявив, що пальне купували за найнижчими цінами Фото: Міноборони (facebook.com/nabu.gov.ua)

Павловський заявив, що не віддавав злочинних наказів

Підозрюваний до причетності до корупційних схем під час закупки пального для Міністерства оборони України заступник голови відомства Ігор Павловський заявив, що пальне купували за найнижчими на той час цінами. Про це він заявив сьогодні у суді, повідомляє у Twitter журналіст Євген Солонина.

"Павловський у суді: ми купили пальне за найнижчими на той час цінами в Україні. Злочинних наказів не віддавав", - заявив він.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва сьогодні розпочав розгляд справи заступника міністра оборони України Ігоря Павловського, якого вчора затримали за підозрою у розтраті. Так, сторона звинувачення просить суд застосувати до Павловському запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 75 млн гривень.

Зазначимо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрило в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень. Слідство вважає, що, відповідно до встановлених під час досудового розслідування фактів, службові особи Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").