ua en ru

Корегувальник вогню бойовиків ДНР засуджений до 8 років позбавлення волі

Корегувальник вогню бойовиків ДНР засуджений до 8 років позбавлення волі Фото: суд

Злочинець співпрацював з бойовиками з 2015 року

Мешканець міста Мар'їнка Донецької області засуджений до 8 років позбавлення волі за добровільну співпрацю з бойовиками ДНР. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Червоноармійський районний суд Донецької області визнав жителя Мар'їнки винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи організації)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в січні 2015 року чоловік з власної ініціативи почав співпрацювати з терористами ДНР. Він здійснював збір і передачу даних терористам з дислокації, чисельності, маршрутів пересування військовослужбовців і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні АТО на території Мар'їнки і Мар'їнського району.

Так, бойовики, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній території Донецької області, використовували отримані дані для артобстрілів українських позицій. Завдяки держобвинуваченню, яке підтримав прокурор місцевої прокуратури, корегувальник вогню засуджений до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній депутат Слов'янської міськради Анатолій Хмельовий, який активно підтримує бойовиків і живе в ДНР досі отримує пенсію з державного бюджету України.