ua en ru

Король Нідерландів: наш уряд буде домагатися покарання винних у катастрофі Boeing

Король Нідерландів: наш уряд буде домагатися покарання винних у катастрофі Boeing Фото: король Нідерландів Віллем-Александер

Нідерланди не зупиняться, поки винні в трагедії не будуть покарані

Уряд Нідерландів буде домагатися покарання всіх винних в аварії малазійського Boeing в 2014 році. Про це в понеділок, 28 вересня, заявив король країни Віллем-Александер, виступаючи на 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН, передає ТАСС.

"Сотні сімей з десяти країн, включаючи Австралію, Малайзію і Нідерланди, досі сумують за близькими людьми, яких вони втратили в ході катастрофи Boeing в Україні 17 липня 2014 року. Вони чекають результатів розслідування і виконання положень резолюції РБ ООН 2166. Ця резолюція недвозначно вимагає, щоб ті, хто винні у цьому інциденті, понесли відповідальність за свої дії, і щоб всі держави в повному обсязі співпрацювали в рамках міжнародних зусиль по забезпеченню правосуддя", - заявив монарх.

Крім того, він повідомив, що голландський уряд буде домагатися справедливості у цій справі.

"Голландський уряд буде невпинно працювати разом з усіма залученими країнами і організаціями, поки винні у цій трагедії не будуть покарані. Не можна допустити, щоб насильство перемогло. Безкарність ніколи не повинна ставати нормою. Всі, хто домагаються справедливості і правосуддя, можуть розраховувати на королівство", - додав король Нідерландів.

Нагадаємо, Україна, Австралія, Малайзія, Бельгія і Нідерланди обговорять власний трибунал по краху Boeing в Донбасі під час Генеральної асамблеї ООН 29 вересня.