ua en ru

Корнієнко про російське визнання "ЛДНР": наслідки будуть небезпечнішими, ніж у Грузії

Корнієнко про російське визнання "ЛДНР": наслідки будуть небезпечнішими, ніж у Грузії Фото: перший віце-спікер Ради Олександр Корнієнко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Перший віце-спікер Верховної ради Олександр Корнієнко вважає, що якщо Російська Федерація визнає так звані Донецьку і Луганську "народні республіки", то наслідки цього для України будуть більш небезпечними, ніж аналогічні сценарії в Грузії. Зокрема, через відкриту присутність російських військ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву на каналі "Рада".

За його словами, в разі російського визнання "ЛДНР" ситуацію можна буде порівняти з абхазьким і південноосетинським сценарієм для Грузії. Але Корнієнко вважає, що ці сценарії були менш небезпечними для Тбілісі, ніж це стане для Києва.

Він також пояснив, що наслідки для України будуть складнішими і небезпечнішими через відкриту присутність російських військ на Донбасі. Перший віце-спікер Ради підкреслив, що на сьогодні такі ініціативи довіряють не провідним російським партіям, таким як Комуністична партія.

"КПРФ - нібито опозиційна, але керована і через неї йдуть певні речі, які соромно виносити на розгляд влади", - додав він.