ua en ru

Корейських фахівців з розвитку ядерного бізнесу зацікавили перспективи спорудження нових потужностей Хмельницької АЕС

Хмельницьку АЕС 19 липня відвідали представники корейської компанії Korea Hydro & Nuclear Power (КНNP) та агенції KOTRA

Фахівці з розвитку ядерного бізнесу виявили зацікавленість у подальших перспективах щодо будівництва 3 та 4 енергоблоків атомної станції та представили можливості своїх компаній.

Під час зустрічі із керівництвом атомної станції іноземні фахівці отримали детальну інформацію про основні виробничі показники, результати радіаційного контролю в зоні спостереження ХАЕС, заходи з підвищення безпеки на ядерному об’єкті, а також грунтовні відповіді на всі питання, які їх цікавили.


Акцентуючи увагу на основних показниках радіаційної безпеки ядерного підприємства, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко констатував, що нинішні показники радіаційного фону зони спостереження ХАЕС не перевищують тих, які були задекларовані до початку будівництва атомної станції.

Корейська делегація, в свою чергу, презентувала можливості своїх компаній та представила основні проекти щодо постачання відповідного обладнання для АЕС.

В рамках візиту іноземні гості побували у машинному відділенні та на блочному щиті управління енергоблока №2, а також оглянули будівельні конструкції третього енергоблока.

На п’ятницю заплановано зустріч з керівництвом ВП Атомпроектінжинірінг, де планується обговорити перспективи будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС та перспектив започаткування міжнародного проекту «Енергетичний міст Україна-ЄС».