ua en ru

Концепція розвитку столичних островів, що перемогла в інвестконкурсі, увійде в основу генплану Києва, - Целовальник

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник переконаний, що концепція розвитку столичних островів, що перемогла в міжнародному інвестиційному конкурсі "Дніпровські перлини", увійде в основу нового генерального плану Києва. Про це він заявив в ході сьогоднішньої прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз розробляється генеральний план. Результати цієї концепції після осмислення нашими містобудівниками тут, будуть внесені до генерального плану... Після того, як у генплані це буде в цілому зафіксовано, буде розроблятися детальний план території, але кожен острів буде розроблятися в цілісній системі", - зазначив Целовальник.
Він не зміг відповісти на питання про терміни початку реалізації даної концепції, зазначивши при цьому: "Оскільки генеральний план за законом 3038 про регулювання містобудівної діяльності сьогодні стає безстроковим, ми повинні в нього вводити ті перспективні думки, які дадуть місту вижити". "Можливо ми сформулюємо зрозумілі якісь моменти і може почнемо будівництво "хоспісів для пенсіонерів", - зазначив архітектор.
За словами Целовальника, даний проект передбачає розвиток водного транспорту в Києві, об'єднаний в маршрут "Блакитна лінія", яка є і поєднанням між собою київських островів і їхнім зв'язком із основною частиною міста.
Також Целовальник завагався з відповіддю на питання про вартість реалізації даної ідеї і повідомив, що вона не передбачає можливості висотного житлового будівництва на столичних островах. "Там немає ніякого житла і бути не може. Під житлом розуміють... хоспіси для престарілих. Люди, може бути, заслужили на старості років опинитися в санаторного типу будинку для престарілих".

Нагадаємо, раніше голова Київської державної адміністрації Олександр Попов повідомив, що генеральний план Києва буде винесено на референдум.