ua en ru

До кінця року КОРД отримає на озброєння кілька тисяч німецьких автоматів

До кінця року КОРД отримає на озброєння кілька тисяч німецьких автоматів Ілюстративне фото (facebook.com-KORD.NPU)

До кінця року для КОРДа куплять гвинтівки та автомати

До кінця року для підрозділів поліції особливого призначення КОРД закуплять 250 сучасних гвинтівок європейського зразка і кілька тисяч німецьких автоматів. Про це, як передає пресс-служба поліції, заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв під час перебування у відділі спеціальної та фізичної підготовки Нацполиции в Київській області.

"До кінця поточного року ми забезпечимо всі підрозділи КОВД сучасним озброєнням. Ми провели ряд заходів, які дозволили нам придбати... домовитися..., і ми чекаємо поставку 250 сучасних гвинтівок європейського зразка. І мають намір укласти угоди і отримати кілька тисяч автоматів сучасних німецьких, якими будуть користуватися в першу чергу поліція спецназу і патрульна поліція", - повідомив він.

Крім того, глава Нацполиции пообіцяв, що у бійців КОВДа "не буде нестачі в форменому одязі або засобах, які допоможуть вижити в екстремальних умовах, а також допомогти затримати злочинця безперешкодно, максимально не заподіявши йому шкоди".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ повідомив, що 46 бійців підрозділу спеціального призначення КОВД (Корпус оперативно-раптового дії) отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки.

Всього в Україні планують набрати більше 2 тис. бійців спецпідрозділу КОВД.