ua en ru

Контррозвідка Великобританії попередила про можливі атаки терористів "Аль-Каїди"

Гендиректор британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер заявив, що спецслужбам відомо про підготовлювану бойовиками "Аль-Каїди" в Сирії серію атак на Захід, які повинні привести до масових жертв, передає ВВС.

За словами Паркера, останнім часом MI5 все частіше стикається з погано підготовленими планами терактів, які, проте, потенційно здатні призвести до великої кількості жертв. Паркер розповів, що за останні три місяці у Великобританії було виявлено три теракти.

Глава британської контррозвідки зазначив, що атаки терористів, швидше за все, будуть націлені на транспорт і пам'ятки. За даними контррозвідки, які навів Паркер, число британців, які за останній час відвідали Сирію, досягло 600 осіб.

Паркер зазначив, що спецслужби роблять все можливе для боротьби з бойовиками. Разом з тим він не виключив, що правоохоронцям, можливо, не вдасться запобігти всі небезпеки, що виходять від терористів.

Нагадаємо, 7 січня кілька озброєних людей увірвалися в редакції паризького журналу Charlie Hebdo і відкрили стрілянину. В результаті теракту загинули 12 людей.

8 січня на околиці Парижа невідомий відкрив стрілянину по поліцейським.