ua en ru

У консульстві Польщі у Львові затримали пенсіонерку з бойовими патронами

У консульстві Польщі у Львові затримали пенсіонерку з бойовими патронами Фото: МВС

Жінка пояснила, що знайшла патрони в колодязі і забула про них

У Генеральному консульстві Польщі у Львові вчора, 12 жовтня, охорона затримала пенсіонерку з бойовими набоями в сумці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Львівській області.

"У Галицький райвідділ міліції 12 жовтня зателефонували з Генерального Консульства Республіки Польща у Львові і повідомили, що охорона на вході в установу затримала жінку, у якої при огляді сумки виявила п'ять патронів", - йдеться в повідомленні.

57-річна мешканка Радехівського району мала при собі 5 патронів калібру 7,62 мм. Як пояснила пенсіонерка, вона знайшла їх два тижні тому, коли чистила колодязь. Патрони поклала в сумку, щоб здати в міліцію, проте потім забула про їхнє існування. А в консульство вона прийшла, щоб отримати візу.

Вилучені боєприпаси направлені на експертне дослідження. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, на території польського консульства у Львові в ніч з 7 на 8 жовтня стався вибух. Міліція встановила, що в сміттєвому контейнері вибухнула граната. В результаті вибуху ніхто не постраждав.