ua en ru

Кононенко причетний до афери з спортшколою в Києві, - "Схеми"

Кононенко причетний до афери з спортшколою в Києві, - "Схеми" Фото: Ігор Кононенко

Спортивним директором приватного закладу є син Ігоря Кононенка Віталій

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігор Кононенко відкрив на території, що надавалася для дитячої юнацької спортивної школи, тенісний фітнес-клуб "Міжнародна спортивна академія". Про це йдеться у розслідуванні "Родинна гра Кононенків" програми "Схеми", передає Радіо Свобода.

Як зазначається, спортивним директором приватного закладу є син Ігоря Кононенка Віталій, який сам захоплюється тенісом.


У грудні 2014 року Київрада своїм рішенням надала в оренду на 25 років земельну ділянку на вулиці Міській, 9 у Києві заводу "Ленінська кузня", засновниками якого є інвестиційні фонди Петра Порошенка й Ігоря Кононенка. Відповідно до рішення, "Ленінська кузня" мала реконструювати піонерський табір "Юнга" у дитячу юнацьку спортивну школу "Міжнародна тенісна академія".

У 2015 році "Міжнародна тенісна академія" розпочала роботу, але не як дитяча юнацька спортивна школа.

Як повідомляється, у відповідь на запит журналістів заступник міністра молоді і спорту Іван Гоцул повідомив, що "Міжнародна тенісна академія" (вул. Міська, 9, м. Київ) не відноситься до дитячо-юнацької спортивної школи".

В сою чергу журналісти з’ясували, що тренування у "Міжнародній тенісній академії" для дітей платні – 3690 гривень за десять годин занять тенісом, в той час, як закон України "Про фізичну культуру і спорт" не передбачає плати за тренування в дитячих юнацьких спортшколах.

Сам Ігор Кононенко запевнив, що "там юридичної підміни ніякої нема".

"Перша позиція. Друга позиція – дійсно, є положення, ще совкове, Радянського союзу, щодо статусу ДЮСШ. Таке ж положення є щодо статусу шкіл. Виконати його, ні одне, ні друге, ні третє майже неможливо. Більш того, прошу підтримати цей проект. Бо це діти, це спорт і це молодість", - заявив нардеп.

Із спортивним директором приватного закладу Віталієм Кононенком журналістам зв’язатися не вдалося – він не відповідав на телефонні дзвінки.

Нагадаємо, нардеп Сергій Лещенко неодноразово публічно звинувачував Ігоря Кононенка корупції, але не надав жодного істотного докази. На це Кононенко відповідав, що Лещенко піариться заради особистого політичного проекту, також висловлював стурбованість щодо станом психічного здоров'я Лещенко.