ua en ru

Кононенко назвав звинувачення Лещенко популізмом

Кононенко назвав звинувачення Лещенко популізмом Фото: Ігор Кононенко

Народний депутат України Ігор Кононенко вважає заяви Сергеея Лещенко з приводу можливих санкцій проти нього посиленням маячного стану останнього, передає телеканал "112 Україна".

"На жаль, маревний стан Сергія посилюється. Міжнародні санкції –це правова норма, яка застосовується до порушників. Я нічого не порушував, на мою адресу не висунуто звинувачень ні в одній країні світу. Заяви, які звучать - банальний популізм, з метою самопіару на конфлікт", - заявив Кононенко.

Нагадаємо, що раніше Сергій Лещенко в ефірі телеканалу "112 Україна" зробив заяву про можливе введення санкцій проти Кононенко.

"Питання міжнародних санкцій щодо нього (Кононенко) – вже не жарт, а серйозно обговорюється в європейських столицях. Я особисто це питання обговорював у Лондоні минулого тижня з представниками однієї з урядових організацій, національного урядового органу Великобританії. І така ж, як я знаю, позиція у американців – ввести санкції або арешт рахунків, або візові обмеження, чи обмеження на грошові перекази", - заявив Лещенко.

Активність Сергія Лещенка проти себе Кононенко пояснює політичною технологією, де Лещенко напрацьовує впізнаваність на конфлікті з ним щоб у майбутньому отримати фінансування, організувати нову партію і піти на вибори, так само як і інші учасники політичного процесу.

"За одним винятком, якщо зазвичай лякають масовими протестами, то в цей раз спецслужбами Великобританії та Державним департаментом США. Як це можна коментувати? Мабуть, у нього є таке право, не розумію тільки, як це узгоджується зі статусом народного депутата і українським законодавством", - повідомив Кононенко.

Нагадаємо, конфлікт Лещенко і Кононенко триває вже кілька місяців. Сергій Лещенко неодноразово публічно звинувачував Ігоря Кононенка корупції, але не надав жодного істотного докази. На це Кононенко відповідав, що Лещенко піариться заради особистого політичного проекту, також висловлював стурбованість щодо станом психічного здоров'я Лещенко.