ua en ru

Кононенко заперечує політичний підтекст затримання Корбана

Кононенко заперечує політичний підтекст затримання Корбана Фото: Ігор Кононенко

Необхідно "дати можливість правоохоронним органам провести згідно із законодавством розслідування

Затримання одного з лідерів УКРОПу Геннадія Корбана ні до політики, ні до політиків жодного відношення не мають і не пов'язані з виборами. Про це заявив перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, повідомляє прес-служба партії.

Як повідомляється, на переконання Кононенка, правоохоронці мають провести розслідування у справі голови партії УКРОП й оголосити результати суспільству.

"У нас чомусь завжди, коли у правоохоронних органів є претензії до політиків щодо суто статей карного кодексу, які не стосуються ні політики, ні політичної діяльності, зразу йдуть звинувачення, що це переслідування за політичну діяльність", - сказав Кононенко.

Як повідомляється, народний депутат також висловив думку, що правоохоронні органи мають "займатися своїми справами незалежно від виборів або часу: після або до виборів".

"На це їх наймала громада. І тим паче, що виклики в суспільстві зараз такі, що суспільство хоче бачити і боротьбу з корупцією, суспільство хоче бачити і роззброєння нелегальних бандформувань. Суспільство хоче бачити безпеку на вулицях", - наголосив Кононенко.

Як повідомляється, Кононенко вважає, що необхідно "дати можливість правоохоронним органам провести згідно із законодавством розслідування і тоді суспільству оголосити результати".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в УКРОПі заявляли про політичне підґрунтя обшуків своїх партійців та волонтерів.