ua en ru

Кононенко назвав причину невдоволення БПП роботою Абромавичуса

Кононенко назвав причину невдоволення БПП роботою Абромавичуса Фото: Ігор Кононенко

За словами нардепа, невдоволення роботою Абромавичуса у фракції БПП виникло із-за відсутності симетричних санкцій проти РФ

Невдоволення роботою міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса у парламентській фракції "Блоку Петра Порошенко" виникло через відсутність дзеркальних санкцій проти РФ. Про це заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявив у коментарі журналістам в кулуарах Ради, передає прес-служба фракції.

"Були і є проблеми в Міністерстві, і є питання, які не вирішуються. Ключове питання на сьогоднішній день, який турбує український бізнес, це те, що до сьогоднішнього дня не введені симетричні санкції проти Росії. Росія ввела проти нашої країни санкції, є закон, який проголосований, виконавчий орган, який повинен це зробити, це Міністерство економіки, і це не зроблено", - заявив Кононенко.

Зазначимо, раніше Кононенко заявив про готовність скласти мандат.

"У мене немає ніяких проблем...піти з парламенту. Я можу це зробити завтра. Якщо буде рішення фракції, то я це зроблю", - заявив Кононенко.
Він також назвав безпідставними звинувачення в спробах вплинути на роботу Міністерства економіки та контролювати його голову.

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус повідомив свою відставку. Міністр заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко блокував роботу міністерства.

"Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив: "Я хочу стати вашим заступником. Я в команді Кононенко, і моя кандидатура вже погоджена нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також ще одного - на посаду заступника по обороні. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили з посади", - йдеться у повідомленні міністра.