ua en ru

Конкурс на посаду голови "Укртрансхімаміаку" стартує через 2 дні, - Кубів

Конкурс на посаду голови "Укртрансхімаміаку" стартує через 2 дні, - Кубів Фото: Степан Кубів

Попередній керівник підприємства мав бути звільнений багато років тому

Корупція на державному підприємстві "Укртрансхімаміак" буде подолана після проведення публічного конкурсу з обрання нового керівника, який стартує за два дні. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у ВРУ заявив віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Трансаміак" на протязі усього періоду незалежності України - одна з найбільш корумпованих структур. Це структура, яка сьогодні - це ганьба для 24 років, яку змінимо через відкритий публічний конкурс", - заявив Кубів, зазначивши, що конкурс з обрання керівника підприємства стартує через два дні.


Віце-прем'єр також зазначив, що попередній директор "Укртрансхімаміаку" Віктор Бондик підлягав негайному звільненню протягом багатьох років, однак це було не так просто зробити через існуюче законодавство.

"Чи правильно призначений виконуючий обов'язки, чи ні - ми дотримувалися точки зору закону тому, що ми очікуємо і судову протилежність з їхньої сторони і спори", - додав Кубів.

Нагадаємо, тільки 7% українців вірять в успіх антикорупційної політики Кабінету міністрів України.