ua en ru

Конкурс з Скіфської і Фороської нафтогазовим площ буде оголошено наступного тижня, - Ставицький

Міжвідомча комісія наступного тижня оголосить конкурс з Скіфської і Фороської площам. Про це в ході регіонального семінару з розвідки і видобутку сланцевого газу заявив міністр екології і природних ресурсів Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

«Також основним напрямком збільшення видобутку вуглеводнів є освоєння шельфу Чорного моря. Хочу повідомити, що вчора на засіданні уряду було прийнято рішення про доручення міжвідомчої комісії оприлюднити такі конкурси по шельфу Чорного моря: ця площа ділянок Скіфська і Фороська. Скіфський ділянку приблизно 17 тис. км кв. і площа Форос - це приблизно 14 тис. км кв. Наступного тижня ми повинні оголосити ці конкурси в пресі, щоб компанії, які захочуть взяти участь у конкурсі, могли вивчити весь пакет документації і за 60 діб встигли подати необхідні заявки", - повідомив Ставицький.

За його словами, в такому випадку, приблизно в кінці липня, на початку серпня, комісія зможе розкрити конверти з пропозиціями і перейти до розгляду переможців за даними майданчикам.

Міністр нагадав, що в даний момент Україна забезпечує себе лише на третину газом власного видобутку. У 2011 р. видобуток природного газу в Україні зменшився на 0,3% - до 19,2 млрд куб. м.