ua en ru

Конгрес США закликав НАТО припинити співпрацю з РФ

Конгрес США закликав НАТО припинити співпрацю з РФ
Палата представників Конгресу США 411 голосами проти 10 прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій, зокрема, закликав НАТО і партнерів США призупинити військову співпрацю з Росією.

Палата представників Конгресу США 411 голосами проти 10 прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій, зокрема, закликав НАТО і партнерів США призупинити військову співпрацю з Росією. Про це повідомляє "Голос Америки".

Резолюція також закликає Президента Обаму надати українському уряду необхідні засоби захисту, послуги і розвіддані для оборони території країни і захисту її суверенітету.

Законодавці закликали президента США разом із союзниками Сполучених Штатів зробити зусилля щодо недопущення визнання незаконною анексії Криму Росією, використовувати візові заборони, заморожування рахунків і санкції по відношенню до Російської Федерації і її керівництву, щоб змусити російську владу покласти край порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

У документі міститься заклик до Президента провести консультації з Конгресом з питання про готовність збройних сил США і НАТО до виконання завдань, передбачених Північно-Атлантичним договором.

Конгрес закликав Президента докласти зусилля, покликані змусити РФ відчути свою відповідальність за порушення своїх зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Законодавці закликають Україну, Євросоюз та інші європейські країни підтримати ініціативи з енергетичної диверсифікації, з тим, щоб звести до мінімуму можливість для РФ використовувати свої енергоресурси як засобів політичного та економічного тиску на інші країни.

Крім того, Конгрес звертається до Президента та Держдепартаменту з закликом розробити стратегію передачі програм новин та іншої інформації російською мовою для країн зі значним російськомовним населенням.

Законодавці звернулися до Російської Федерації із закликом докласти зусилля по встановленню взаємовигідних відносин зі Сполученими Штатами, заснованих на повазі незалежності і суверенітету один одного.

Нагадаємо, напередодні Конгресу США запропонували заборонити закупівлю ракетних двигунів у РФ.