ua en ru

Конгрес США буде спрямовувати політику Трампа щодо РФ, - сенатор

Конгрес США буде спрямовувати політику Трампа щодо РФ, - сенатор Фото: сенатор Бен Кардін розповів про завдання Конгресу США щодо політики Трампа

На думку Бена Кардіна, Росія так само підживлює конфлікт в Україні і має за це відповісти

Американський Конгрес буде спрямовувати міжнародну політику президента Дональда Трампа у напрямку, в якому США збережуть своє лідерство і примусять Росію відповісти за агресію. Про це заявив впливовий американський сенатор, старший член сенатського комітету з міжнародних відносин Бен Кардін в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я сподіваюся, що Конгрес виконає своє зобов'язання з надання керівних вказівок. Я сподіваюся, що двопартійне голосування в Конгресі покаже президентові Трампу напрямок, за яким Америка зберігатиме своє глобальне лідерство і захищатиме цінності, які важливі для США, а також демократичні інституції", - сказав Кардін.

Він додав, що Росія так само активна в Україні і підживлює конфлікт, що забирає життя, і вона має за це відповісти.

"Вони все ще контролюють Крим, це порушує міжнародне право. А що вони роблять у Сирії, як втручаються у надання гуманітарної допомоги? Як сказав держсекретар Керрі, вони можуть бути причетні до скоєння військових злочинів. І за це вони мають відповідати", - вважає сенатор.

Кардін також нагадав, що Росія атакувала і безпосередньо США, втручаючись в процес виборів.

"Мишкою вона атакувала чи МіГом - це все одно напад. Вони намагалися зірвати наші вибори. І це вимагає відповіді", - підкреслив він.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі визнав серйозність доказів України у справі агресії з боку Російської Федерації.