ua en ru

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Вірменія заявляє про поранення військового

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Вірменія заявляє про поранення військового Фото: солдати Карабаху на лінії зіткнення

Повідомляється про порушення режиму припинення вогню на лінії зіткнення близько 30 разів за ніч

Військовослужбовець "армії оборони" Нагірного Карабаху отримав поранення в результаті обстрілу з боку противника. Про це повідомляє прес-служба Міноборони самопроголошеної Нагірно-Карабахської Республіки, передає "Новости-Армения".

"29 липня приблизно о 23:35 в результаті порушення противником режиму припинення вогню, на оборонній ділянці однієї з військових частин, дислокованих на східному напрямку, поранення отримав військовослужбовець Грач Геворкян 1996 року народження. Його стан задовільний", - йдеться в повідомленні.

Для з'ясування обставин інциденту проводиться слідство.


У цілому, за даними вірменської сторони, в ніч на 30 липня противник порушив режим припинення вогню на карабахсько-азербайджанській лінії зіткнення близько 30 разів. Зазначено, що з вогнепальної зброї різного калібру по позиціях армії оборони було здійснено понад 670 пострілів.

"Передові підрозділи армії оборони повноцінно контролюють ситуацію на передовій і продовжують впевнено здійснювати бойове чергування", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Нагірний Карабах може отримати особливий статус, якщо ця територія залишиться у складі Азербайджану.