ua en ru

Нагірний Карабах може отримати особливий статус, якщо залишиться в складі Азербайджану, - Алієв

Нагірний Карабах може отримати особливий статус, якщо залишиться в складі Азербайджану, - Алієв Фото: президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про особливий статус для Нагірного Карабаху

Статус Нагірного Карабаху не повинен порушувати територіальну цілісність Азербайджану

Нагірний Карабах може отримати особливий статус, але тільки за умови, що ця територія залишиться у складі Азербайджану. Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, повідомляє АРА.

"Нагорний Карабах ніколи не отримає незалежності, на історичних землях Азербайджану ніколи не буде створена друга вірменська держава. Це головне питання. Що стосується статусу Нагірного Карабаху, це питання майбутнього. Звичайно, певний статус може бути наданий. У складі Азербайджану є Нахчиванська Автономна Республіка. В Європі, інших країнах є прогресивний досвід і різні статуси. Але цей статус не повинен порушувати територіальну цілісність нашої держави", - сказав Алієв.


За його словами, також не має сенсу застосування механізму розслідування інцидентів, висунуте вірменами в якості умови.

"Вважаю, що на даному етапі в цьому немає потреби. По-перше, цих механізмів не існує. Нам ніхто конкретно не каже, що будуть представляти із себе ці механізми. У такому випадку розглядати сьогодні це питання було б неправильно. По-друге, в чому полягає його зміст? Якщо під цим мається на увазі "заморожування" конфлікту і прийняття якихось додаткових заходів на лінії зіткнення, то Азербайджан, звичайно, не піде на це. Це може бути при продовженні позитивної динаміки в переговорному процесі, щоб ми побачили конкретні результати, щоб ми знали терміни звільнення наших територій - в цьому випадку можуть бути розроблені різні механізми, лише тоді може бути розглянуто дане питання",- додав Алієв.

Нагадаємо, Азербайджан проведе військові навчання біля Нагірного Карабаху.