ua en ru

ПАТ "Галичина" визнали банкрутом

ПАТ "Галичина" визнали банкрутом Ілюстративне фото (vk.com/Молочна компанія "Галичина")

Суд постановив відкрити ліквідаційну процедуру

Господарський суд Львівської області визнав банкрутом ПАТ "Галичина". Про це йдеться в постанові суду від 30 серпня.

Зазначається, що заява кредитора компанії Товариства з обмеженою відповідальністю "Милкоу-Україна" про порушення справи про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Галичина" надійшла до суду 29 жовтня 2015 року. Представник кредитора на засідання 30 серпня не з'явився, як і більшість інших кредиторів.

Суд постановив:

  1. Припинити процедуру розпорядження майном ПАТ "Галичина" та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Ярослава Онушканича;
  2. ПАТ "Галичина" визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру;
  3. Призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого Ярослава Онушканича.

Згідно з постановою, господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу.

Зазначимо, підприємство розташоване у Львівській області. Компанія почала працювати у 1998 році.

"Як зазначено у звіті розпорядника майна, ПрАТ "Галичина" володіє значною кількістю активів, в т. ч. й ліквідних. На балансі підприємства обліковуються як об'єкти нерухомості так і рухоме майно. Балансова вартість необоротних активів за даними бухгалтерського обліку станом на 31.03.2018 р. становила 231 796 тис. грн. Дебіторська заборгованість станом на 1 квартал 2018 р. становила 171 636 тис. грн, у т.ч. за товари, роботи, послуги - 119 785 тис. грн. Проте 164 502,68 тис. грн дебіторської заборгованості - це заборгованість, яка виникла більше ніж за три роки", - йдеться у постанові суду.

Водночас у коментарі РБК-Україна прес-служба ТОВ "Молочна компанія "Галичина" повідомила, що виробництво триває у штатному режимі, і банкрутом визнана інша юридична структура.

"Наголошуємо, починаючи з 2015 року і по даний час власником готової молочної продукції, торгової марки "Галичина" та унікальних рецептур є ТОВ "Молочна компанія "Галичина", яка продовжує та розширює свою діяльність на ринку молочної продукції", - повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, 5 липня заступник директора ФГВФО Андрій Оленчик повідомив, що на початок 2018 року загальна сума претензій Фонду гарантування вкладів до власників неплатоспроможних банків перевищила 200 млрд гривень.