ua en ru

Компанія Тарути заборгувала банківській системі понад 2,5 млрд гривень, - Гонтарєва

Компанія Тарути заборгувала банківській системі понад 2,5 млрд гривень, - Гонтарєва Фото: компанія Тарути повинна банкам України понад 2,5 млрд гривень

Загальний борг компанії "ІСД", за оцінками глави НБУ, становить понад 3 млрд доларів

Голова національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила про те, що компанія "ІСД", співвласником якої є нардеп Сергій Тарута, повинна банкам України понад 2,5 млрд гривень. Про це вона розповіла в інтерв'ю Hromadske.

"З приводу пана Тарути, що я вам можу сказати? Компанія "ІСД" заборгувала банківській системі та міжнародним інвесторам більше 3 млрд доларів ще до кризи. І реструктуризація цих боргів почалася ще в 2009 році. На сьогоднішній день неповернених, прострочених боргів "ІСД" більш ніж на 2,5 мільярда гривень тільки в балансах наших банків", зазначила Гонтарєва.

Вона також повідомила, що Нацбанк подав заяву в Генпрокуратуру, Службу безпеки України і Національне антикорупційне бюро на Таруту, з проханням припинити спроби дискредитації регулятора. Однак, правоохоронні органи поки не контактували з керівництвом НБУ з цього питання.

Нагадаємо, Нацбанк просить розібратися з "провокаціями" Тарути проти Гонтарєвої.