ua en ru

Нацбанк просить розібратися з "провокаціями" Тарути проти Гонтарєвої

Нацбанк просить розібратися з "провокаціями" Тарути проти Гонтарєвої Фото: обкладинка поширеного Тарутою матеріалу

Відповідне звернення фінрегулятора адресовано СБУ, Генпрокуратурі й НАБУ

Нацбанк звернувся в Службу безпеки України, Генпрокуратуру і Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальне провадження у зв'язку з поширенням "провокаційних матеріалів із голослівними звинуваченнями глави НБУ Валерії Гонтарєвої". Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Мова йде про тенденційну добірку неправдивої інформації, під назвою "Загроза економічній безпеці України", яка поширювалася українським бізнесменом Сергієм Тарутою перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що на вказаному заході, який проходив із 6 по 10 жовтня, Гонтарєва представляла державу як глава офіційної делегації України.

"Очевидно, що метою осіб, які поширювали матеріали на зустрічі країн-членів МВФ і МБ, є цілеспрямована спроба дискредитувати діяльність глави Нацбанку, перешкодити виконанню нею службових обов'язків і таким чином здійснити незаконний вплив на її діяльність. Такі дії містять ознаки злочину, передбаченого статтею 344 Кримінального кодексу", - вважають у НБУ.

"Деяким нашим землякам-олігархам, на жаль, до сих пір немає ніякого діла до розвитку та процвітання України. Їх турбують власні жадібні інтереси, на шляху яких став Нацбанк, який закрив банки-пилососи за допомогою яких вони кредитували власний бізнес і виводили з економіки мільярди гривень. Тому замість конструктивного діалогу з іноземними партнерами і друзями України вони вибирають шлях інсинуацій і брудних провокацій, безсоромно поширюючи неправдиві матеріали навіть на засіданнях МВФ", - цитує прес-служба фінрегулятора Гонтарєву.

Повідомляється, що "провокація, яка була влаштована у Вашингтоні - це тільки одна ланка кампанії, спрямованої на дискредитацію глави Нацбанку." При цьому в НБУ заявили, що "продовження провокаційних дій планується на засіданні Верховної Ради у вівторок 18 жовтня".

Нагадаємо, раніше глава Національного банку Валерія Гонтарєва розповіла, що її місячні витрати складають 100 тисяч гривень.