ua en ru

Компанія "Новий регіон" купила комунальне майно "Київміськбуду" за ціною в 36 разів нижче експертної оцінки, - О.Попов

Компанія "Новий регіон" купила комунальне майно "Київміськбуду" за ціною в 36 разів нижче експертної оцінки.

Компанія "Новий регіон" купила комунальне майно "Київміськбуду" за ціною в 36 разів нижче експертної оцінки. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Компанія "Новий регіон" стала найбільшим закупником комунального майна компанії "Київміськбуд" за ціною в 36 разів нижче ціни, яка озвучена експертами", - зокрема, сказав О.Попов.

За його словами, сьогодні київська влада змушена вирішувати питання повернення тих об'єктів, які були незаконно вилучені. Найбільшим покупцем комунальних активів у нас стала компанія "Новий регіон", на неї було списано придбання компаній "Київміськбуд", "Київтранс", "Київводоканал", "Київхімволокно".

"Експерти говорять, що" Київміськбуд" був проданий за ціною в 36 разів нижче експертної оцінки. Я нагадаю 150 млн заплатили за приватизацію "Київміськбуду" з усіма його активами", - зазначив О.Попов.
Він нагадав, що на сьогоднішній день цей процес був зупинений і зараз "Київміськбуд" контролюється містом: "Ми пройшли через ряд судів і продовжуємо це робити і безумовно доведемо це до кінця".
За словами голови КМДА, 5,5 тисяч кв. м приміщень центральної частини міста, як і у випадку з землею були вилучені з урахуванням ціни, яку заявив сам інвестор. Ціна продажу нерухомості була нахабно низькою. У житловому будинку на самому Майдані незалежності квадратний метр був оцінений за ціною 350 дол, його площа склала 10 тис кв м.
Також за словами О.Попова за безцінь були продані автобусні парки, гаражі та водоканали, комунальні аптеки, центральні поліклініки Солом'янського та Шевченківського районів, наркологічна та клінічна лікарня, дитячий туберкульозний санаторій та інші об'єкти.
За словами О.Попова, всього в місті з власності територіальної громади вилучено 68,5 тис. кв. м нежилої нерухомості, в яких розташувалися міські та загальнодержавні установи.
"Є випадки, де приміщення, в яких знаходяться навіть правоохоронні органи були вилучені без їх згоди. Більше 10 тис. кв. м було передано в оренду без конкурсу з порушенням встановленого порядку. Такі питання вносилися з голосу безпосередньо під час пленарного засідання Київради. У четвертому кварталі 2008 р. не проведено жодного конкурс на право оренди, що призвело до недоотримання значних коштів по орендній платі, 53,6% орендованих площ передані орендарям на пільгових умовах, притому, що середня плата за один кв. м склала всього лише 48 грн. Під виглядом інвестиційних конкурсів реконструкції старих будинків безкоштовно, з істотними порушеннями передано у власність так званих інвесторів понад 90 об'єктів комунальної власності", - сказав О.Попов.
За його словами, на жодному з об'єктів реконструкцію так і не розпочато. На сьогодні вони всі знаходяться в процесі продажу.