ua en ru

HTC скорочує виробництво смартфонів

Тайванський виробник смартфонів HTC зупинив роботу як мінімум однієї з чотирьох головних виробничих ліній, на якому випускалося від 20% загального обсягу продукції. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Тайванський виробник смартфонів HTC зупинив роботу як мінімум однієї з чотирьох головних виробничих ліній, на якому випускалося від 20% загального обсягу продукції. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Скорочення виробництва пов'язане з падінням продажів продукції HTC, що негативно позначилося на обсязі грошового потоку.

На думку тих, хто розповів пресі про реорганізацію виробництва у HTC, обсяг випуску зменшиться на 1 млн смартфонів на місяць, у той час як загальна потужність виробництва становить 4,5 млн пристроїв в місяць.

У травні 2013 р. на полицях магазинів з'явилася остання версія пристроїв HTC флагманської серії One, і якщо тоді продажі йшли активно, то на початку літа вони зійшли на немає. Вже в червні продажі виявилися на 26,4% нижче, ніж роком раніше.

HTC так і не зумів повернутися в топ-5 найбільших виробників мобільних девайсів, залишаючись далеко позаду своїх головних конкурентів - компаній Apple і Samsung Electronics.

Третю чверть поточного року HTC завершила з першим за всю історію квартальним прибутком у розмірі 2,97 млрд тайваньських доларів, або близько 101 млн дол. Виручка компанії впала на 33% порівняно з 2012 р. і склав 47 млрд тайваньських доларів, або близько 1,6 млрд дол.

Грошовий потік HTC дрібнішає, і виробникові необхідно терміново щось зробити, щоб компанія знову міг генерувати грошові кошти в потрібному обсязі.

Представники компанії заперечують факт скорочення виробництва, при цьому відмовляючись давати детальні коментарі щодо даного питання.

Раніше повідомлялося, що акції компанії НТС подешевшали на 6,7% до 159,5 тайваньських доларів, що стало найменшим значенням з листопада 2005 р. У минулій чверті НТС не повернувся в топ-5 найбільших виробників мобільних девайсів. Крім того, експертів серйозно турбує зниження попиту на флагманські смартфони компанії. Також, за підсумками II кварталу чистий прибуток HTC впала на 83% р/р до 1,25 млрд нових тайваньських доларів, а виручка скоротилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.

Нагадаємо, що згідно з підрахунками в жовтні, чистий збиток HTC склав 2,97 мільярда тайванських доларів (100 млн дол.). Роком раніше компанія отримала прибуток в 3,9 мільярда. Виручка впала на третину в річному обчисленні.

Варто відзначити, що китайська комп'ютерна компанія Lenovo має намір придбати HTC і вже кілька місяців веде з ним переговори. Так, представники обох компаній ще в серпні 2013 р. провели зустріч, присвячену питанню поглинання, але до остаточного рішення так і не прийшли. Проте наголошується, що угода все-таки може відбутися в першому півріччі 2014 р.