ua en ru

Компанія Foxconn спростувала інформацію про страйк на своєму заводі по зборці iPhone в Китаї

Представники тайванської компанії Foxconn Technology Group спростували інформацію про те, що кілька тисяч співробітників заводу в китайському м. Чженчжоу оголосили страйк. Раніше американська організація China Labor Watch повідомляла, що виробництво смартфонів iPhone на фабриці повністю зупинено, передає Reuters.

В офіційній заяві Foxconn зазначено, що на початку жовтня 2012 р. було зафіксовано два окремих випадки розбіжностей між невеликими групами робітників і співробітниками відділу перевірки якості. Однак в обох випадках конфлікти були улагоджені. "Будь-які відомості про те, що співробітники заводу проводять страйк, не відображають дійсність. Робітники продовжують займатися виробництвом і знаходяться на своїх місцях як на об'єкті в Чженчжоу, так і на будь-якому іншому об'єкті компанії. Продукція відвантажується відповідно до встановлених термінів", - йдеться в заяві .

Заводи в Китаї є основним складальним майданчиком для смартфонів від Apple. Проте вже кілька разів виробничий процес припинявся через страйки. До цього у вересні ц.р. 2 тис. співробітників відмовилися вийти на робочі місця на фабриці в м. Тайюане.

Читайте також: Виробництво iPhone в Китаї припинено через страйк працівників фабрики Foxconn