ua en ru

Виробництво iPhone в Китаї припинено через страйк працівників фабрики Foxconn

Виробництво смартфонів iPhone в Китаї припинено через страйк. Співробітники складальних ліній фабрики Foxconn відмовилися приступати до роботи до тих пір, поки не будуть зняті підвищені вимоги до контролю якості. Крім того, робочі вимагають надання офіційних вихідних днів на час державних свят, передає Associated Press.

За даними профспілкової організації, в акції беруть участь від 3 до 4 тис. робітників, у зв'язку з чим повністю паралізований процес складання пристроїв iPhone 5 на підприємстві Foxconn в м. Чженчжоу. Організатори страйку заявляють, що навіть при бажанні їх співробітники не зможуть виконувати всі нові вимоги щодо контролю якості. Вони також вважають, що керівництво не має права позбавляти їх можливості провести час з сім'єю під час так званої "Золотого тижня", святкування якої приурочено до 1 жовтня - Дня заснування КНР.

Китайські заводи є основним складальним майданчиком для смартфонів від Apple. Проте вже кілька разів виробничий процес припинявся через страйки. До цього у вересні 2012 р. 2 тис. співробітників відмовилися вийти на робочі місця на фабриці в м. Тайюань.

Особливу роль в ситуації відіграє той факт, що рівень попиту на смартфони iPhone 5 значно перевищує пропозицію. В Apple поки не коментують, як ситуація відіб'ється на обсягах поставок їхньої продукції на точки збуту. Разом з тим в керівництві американського гіганта стверджують, що докладають всіх зусиль для якнайшвидшого вирішення ситуації.

Читайте також: Китайський завод, на якому збирають iPhone, призупинив роботу через масову бійку