ua en ru

Компанія Ахметова оскаржуватиме рішення Кіпрського суду

Компанія Ахметова оскаржуватиме рішення Кіпрського суду Фото: Рінат Ахметов (scm.com.ua)

У СКМ заявили, що оскаржуватимуть рішення про заморожування активів

У групі СКМ, яка належить українському бізнесмену Рінату Ахметову, заявили про те, що оскаржуватимуть рішення Кіпрського суду про заморожування активів на суму 820 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві СКМ, передає "Радіо Свобода".

"Компанія групи СКМ опосередковано придбала акції "Укртелекому" у Raga Establishment Limited (тоді називалася EPIC Telecom Invest Limited) в 2013 році, через 2 роки після приватизації "Укртелекому". В даний час ми справді отримали інформацію про попереднє визначення суду на Кіпрі щодо деяких компаній групи СКМ за позовом компанії Raga Establishment Limited. Ми категорично не згодні з цим визначенням, і воно буде нами оскаржено", - йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що "група СКМ ні прямо, ні опосередковано не брала участі в приватизації "Укртелекому" в 2011 році".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окружний суд Нікосії постановив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова на суму 820 млн доларів у справі "Укртелекому".

Відповідне рішення суд ухвалив 27 грудня за позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління "Родовід банку" Денис Горбуненко. Копія рішення була надана виданню Raga Establishment, позивачем.

Ахметов, за підрахунками журналу Forbes минулого року, має статки у розмірі 4,6 мільярда доларів, та володіє активами, що охоплюють вугільну та сталеву промисловість, енергетику та телекомунікації, а також футбольний клуб Ліги чемпіонів УЄФА "Шахтар".