ua en ru

Комітети Ради на тлі подій в Криму закликали світове співтовариство вплинути на РФ

Комітети Ради на тлі подій в Криму закликали світове співтовариство вплинути на РФ Фото: Ірина Геращенко

Дії керівництва РФ несуть пряму загрозу не лише для України, але й для Європи і усього світу

Перший заступник спікера Верховної Ради України Ірина Геращенко, перший заступник голови комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова спільно з комітетом у закордонних справах надіслали звернення до країн-членів Євросоюзу, США, Канади та Японії із закликом вплинути на Росію для уникнення нової хвилі агресії на тлі останніх подій в Криму. Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

"Шановні колеги-парламентарії, ми змушені привертати увагу світової спільноти до надзвичайно загрозливої ситуації, яка складається, у зв’язку із продовженням політичної лінії керівництва Російської Федерації, спрямованої на свідому ескалацію військової агресії проти України", - підкреслюється у зверненні.

Зазначається, що РФ не представила жодної доказової бази.


"Більше того — російські спецслужби вкотре вчинили злочин, викравши громадянина України з території України, з метою фабрикування проти нього "доказів злочину", - наголосили українські парламентарі.

"Російське керівництво шукає привід для виходу з перемовин у форматі "Нормандської четвірки" та руйнації Мінського процесу. Оскільки Україна такого приводу не дає, агресор вимушений створювати його сам", - додали нардепи.

У зверненні також підкреслюється, що "дії російського керівництва несуть пряму загрозу не лише для України, але й для Європи і усього світу".

Нагадаємо, військові США помітили останні пересування військових Російської Федерації в включеному Криму.