ua en ru

Комітету довелось більше року допрацьовувати питання колективної власності на землю, - нардеп

Комітету довелось більше року допрацьовувати питання колективної власності на землю, - нардеп Фото: Валентин Дідич (РБК-Україна)

22 травня законопроект було винесено на повторне перше читання

Проголосований у вівторок у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення питання колективної власності на землю та удосконалення правил землекористування" перебував на доопрацюванні у комітеті більше одного року. Про це у коментарі РБК-Україна розповів голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету з питань аграрної політики та земельних відносин народний депутат Валентин Дідич.

Нардеп наголосив, що 22 травня законопроект було винесено на повторне перше читання.

"Вже більше ніж рік як вносили правки, розглядали, відкладали, потім знову розглядали. Його вносили, але в парламенті завжди не вистачало часу для прийняття рішення. Втім, цей законопроект є потрібним. Це добре, що аграрні питання все таки винесли на розгляд", - розповів Дідич.

Нагадаємо, що законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні було внесено до ВР у листопаді 2017 року.

Раніше сьогодні повідомлялося, що ВР може прийняти зміни до Земельного кодексу для розвитку сімейних фермерських господарств до осені.