ua en ru

Комітет ВР заслухає звіт ГПУ щодо причин трагедії на Рівненському полігоні

Комітет ВР заслухає звіт ГПУ щодо причин трагедії на Рівненському полігоні Фото: Сергій Пашинський (відкриті джерела)

Засідання комітету відбудеться у середу

Комітет з питань національної безпеки та оборони у середу, 19 вересня, обговорить трагедію на Рівненському полігоні. Про це під час погоджувальної ради повідомив голова комітету з нацбезпеки Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, під час засідання комітету буде заслухано звіт Генеральної прокуратури.

"Цього року на Рівненському полігоні трапилась страшна трагедія. Троє загиблих, 9 поранених. З метою повного і всебічного розслідування парламентського контролю наш комітет вже проводив засідання, але воно не могло бути об’єктивним через те, що не всі експертизи були готові. Тому на середу першим питанням ми поставили звіт ГПУ, Міноборони та Мінюсту про розслідування причин трагедії на полігоні", - повідомив Пашинський.

Нагадаємо, у липні комітет з нацбезпеки заслухав представників Міністерства оборони та "Укроборонпрому" з питання інциденту з вибухом міномета "Молот" на Рівненському полігоні.

Як писало РБК-Україна раніше, генпрокурор Юрій Луценко повідомляв у середині липня, що правоохоронці перевіряють три основні версії вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні.

Зокрема, йдеться про такі версії: порушення правил поводження зі зброєю (подвійне заряджання); неякісні боєприпаси; незадовільний технічний стан виробу, в тому числі порушення під час проектування чи недотримання технологічних вимог при виробництві міномета.