ua en ru

Комітет ВР України з питань правосуддя відклав розгляд проекту закону про судоустрій і статус суддів, - В.Бондик

Комітет Верховної Ради (ВР) України з питань правосуддя відклав розгляд проекту закону про судоустрій і статус суддів і буде готувати проект закону до другого читання наступного тижня. Про це РБК-Україна заявив член комітету і народний депутат ПР Валерій Бондик.
"Сьогодні на засіданні нашого комітету ми не будемо розглядати відповідний проект закону щодо судової реформи, який був проголосований у першому читанні. Наразі уся експертна спільнота, суддівський корпус, а також народні депутати працюють над документом, готуючи поправки. Очевидно, ми розглянемо питання підготовки проекту закону до другого читання у наступну середу (23 червня), коли відбудеться чергове засідання комітету", - наголосив В.Бондик.
У той же час В.Бондик прогнозує, що до кінця поточної сесії проект закону буде прийнятий у другому читанні.
Нагадаємо, що спікер Верховної Ради України Володимир Литвин 14 червня доручив підготувати до другого читання проект закону про судоустрій і статус суддів на 17 червня. Про це він заявив у ході засідання погоджувальної ради. "Я прошу до 17 числа підготувати проект закону щодо судової реформи до другого читання, а потім ми зустрінемося з лідерами фракцій і проведемо дискусію... щодо направлення проекту закону до Венеціанської комісії (ВК), то треба прийняти рішення. Коли документ буде на виході, а не відсилати його зараз", - заявив В.Литвин.
У свою чергу голова профільного комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов зазначив, що "закон треба відсилати на експертизу до Венеціанської комісії вже після його прийняття".
Нагадаємо також, що член ВК від України Марина Ставнійчук зазначала про те, що діюча коаліція навмисне не відправляє проект закону на експертизу до Венеціанської комісії.