ua en ru

Комітет ВР рекомендує передбачити 19 млрд гривень субвенцій на погашення різниці у тарифах

Комітет ВР рекомендує передбачити 19 млрд гривень субвенцій на погашення різниці у тарифах Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Також пропонується збільшити до 4,5 млрд гривень обсяг субвенції на формування інфраструктури ОТГ

Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній раді передбачити 19 млрд гривень у держбюджеті-2019 на субвенції на погашення різниці у тарифах на тепло- та водопостачання. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Зокрема, комітет розглянув на своєму засіданні та підготував пропозиції до проекту закону №9000 про державний бюджет на 2019 рік.

"Передбачити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 19 млрд грн на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, бюджетним установам і організаціям та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування", - сказано у повідомленні.

Крім того, пропонується збільшити до 4,5 млрд грн обсяг субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад та збільшити до 0,426 млрд грн обсяг субвенції місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Також комітет вважає необхідним передбачити субвенцію місцевим бюджетам на погашення заборгованості за середньостроковими позиками та безвідсотковими позичками, наданими місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку у 2009-2014 роках.

Крім того, нардепи пропонують спрямувати 20% коштів субвенції з державного місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах безпосередньо до бюджетів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, комітет ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує парламенту в державному бюджеті на 2019 передбачити 3,34 млрд гривень на субвенції на покриття різниці в тарифах на тепло- і водопостачання.

Як писало РБК-Україна раніше, Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік Верховній раді України.