ua en ru

Комітет ВР рекомендував відмовити у наданні громадянам України права на покупку травматичної зброї

Комітет Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики рекомендував відправити на доопрацювання урядовий законопроект № 3066 "Про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення", який передбачає надання громадянам України, які досягли 25-річного віку, права на придбання травматичної зброї вітчизняного виробництва. Про це повідомила прес-служба ВР.

Під час обговорення члени комітету висловили низку зауважень до проекту. Було акцентовано увагу й на висновку головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради. Зокрема, експерти вважають, що додаткового аналізу та вивчення потребує питання щодо надання громадянам України, які досягли 25-річного віку, права на придбання пістолетів і револьверів (пристроїв) вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (травматична зброя).

На думку народних депутатів, супровідні документи до законопроекту повинні містити більш детальне обґрунтування необхідності прийняття, соціально-економічні, правові та інші наслідки його практичного застосування, як того вимагає пункт 2 частини першої статті 91 регламенту Верховної Ради України.