ua en ru

Комітет ВР з питань правосуддя рекомендував парламенту прийняти закон про судоустрій та статус суддів в цілому, - В.Писаренко

Комітет Верховної Ради (ВР) України з питань правосуддя рекомендував парламенту прийняти закон про судоустрій та статус суддів в цілому. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат фракції БЮТ, член комітету з питань правосуддя Валерій Писаренко.
"На сьогоднішньому засіданні комітету ми рекомендували прийняти відповідний закон у цілому. Завтра проект закону, який раніше парламент прийняв у першому читанні, буде розглядати його в другому читанні", - заявив нардеп.
Слід додати, що засідання комітету тривало з 15:00 до 23:00, з огляду на велику кількість поправок.
Нагадаємо, 29 червня глава комітету ВР з питань правосуддя, нардеп від Партії регіонов Сергей Ківалов на погоджувальній раді повідомив, що проект закону про судоустрій та статус суддів Верховна Рада України розгляне 1 липня у другому читанні.
"На 17 червня у нас було більше 1,5 тис. поправок до відповідного закону про судоустрій та статус суддів ... на виїзному засіданні комітету минулого тижня ми прийняли рішення рекомендувати комітету, щоб вже в четвер (1 липня), цей проект закону був поставлений на голосування в першому читанні і в середу (30 червня) ми проведемо таке засідання комітету ", - сказав С.Ківалов.
Нагадаємо, що відповідний законопроект у рамках реалізації судової реформи в Україні вніс до парламенту Президент України Віктор Янукович.