ua en ru

Комітет ВР до 1 грудня очікує подачу кандидатур до комісії аудиту діяльності НАБУ

Комітет ВР до 1 грудня очікує подачу кандидатур до комісії аудиту діяльності НАБУ Фото: Верховна Рада України

Кандидати мають відповідати ряду вимог

Комітет парламенту з питань запобігання і протидії корупції пропонує громадськості і громадянам України висувати кандидатів до складу комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"Комітет на засіданні 2 листопада 2016 року вирішив… звернутися до громадськості і громадян України про надання до 1 грудня 2016 року пропозицій щодо осіб-кандидатів, діяльність, яких пов’язана із запобіганням корупції, для подальшого їх включення Верховною Радою України до складу комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що кандидати мають відповідати ряду вимог, а саме: мати значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіти необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мати бездоганну ділову репутацію.

Відповідно до повідомлення, матеріали щодо осіб-кандидатів мають включати: копію першої сторінки паспорту; резюме, у якому докладно викладено досвід роботи та дані про освіту; копії документів про освіту; офіційний документ, який засвідчує відсутність судимості (розслідування кримінального провадження щодо кандидата) та притягнення до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення. Матеріали слід надавати на адресу комітету в електронному вигляді.

Нагадаємо, НАБУ розраховує до кінця 2016 року отримати право на прослушку громадян.