ua en ru

Комітет ВР створить робочу групу для розробки проекту з блокування сайтів

Комітет ВР створить робочу групу для розробки проекту з блокування сайтів Фото: засідання комітету (РБК-Україна)

Комітет розглядає внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії загрозам національної безпеки в інформаційній сфері

Комітет Верховної ради з питань інформатизації та зв'язку почав розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національної безпеки в інформаційній сфері. Про це повідомив голова комітету Олександр Данченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова комітету зазначив, що внесений до парламенту законопроект № 6688 не може розглядатися в сесійній залі через його недосконалість.

"Цей законопроект треба відхилити і відправляти на доопрацювання, повертати авторам цього законопроекту. Я знаю, що це можуть підтвердити голови профільних організацій. Але я точно знаю, що між профільними організаціями та спецслужбами України за ці два місяці йшли консультації. Багато які питання були зняті і вирішені. Але ці компроміси не внесені в законопроект. Він не може розглядатися. Потрібно робити новий та якісний законопроект", - заявив голова комітету.

Зазначимо, що автори законопроекту та представники не з'явилися на засідання комітету. Зокрема, доповідачем з законопроекту був запрошений секретар комітету з Національної безпеки, народний депутат Іван Винник. Крім того, на розгляд комітету з питань інформатизації не прийшли представники СБУ.

"Я розмовляв з представниками спецслужб. Вони розуміють ситуацію, розуміють ті неточності, які там допущені. Вони готові працювати. У мене є домовленість про створення робочої групи з представниками галузі та спецслужб, яку ми зробимо з понеділка. Для того, щоб розробити реальний законопроект", - додав голова комітету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони повністю змінить текст законопроекту про блокування сайтів. У частнсоти, законопроект про блокування сайтів перепишуть за участю представників ОБСЄ і НАТО.