ua en ru

Комітет рекомендує ВР встановити окремі тарифи на доставку українських ЗМІ на Донбасі

Комітет рекомендує ВР встановити окремі тарифи на доставку українських ЗМІ на Донбасі Фото: засідання комітету (РБК-Україна)

Проект закону рекомендується прийняти як невідкладний у другому читанні

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні законопроект №8114 "Про внесення зміни до закону "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження). Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної ради.

Зокрема, метою цього законопроекту є протидія ворожій пропаганді за рахунок підвищення рівня доступності населення до інформаційного простору України, що формується вітчизняними періодичними друкованими виданнями.

Зазначимо, що проектом передбачається на території Донецької та Луганської областей, де органи держвлади України здійснюють свої повноваження, встановити окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території цих областей.

"За результатами розгляду прийнято рішення рекомендувати Верховній раді України прийняти зазначений проект закону як невідкладний у другому читанні та в цілому", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, на початку липня ВР підтримала даний законопроект за основу. Так, після декількох невдалих спроб за документ у першому читанні проголосували 243 нардепи. Профільний комітет наполягав на прийнятті законопроекту за основу та в цілому, однак цю пропозицію підтримав лише 201 парламентар.

Крім того, Рада планує ввести мораторій на підвищення тарифів на доставку україномовних друкованих ЗМІ, відповідний законопроект №7291 було схвалено за основу у першому читанні.