ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект про запобігання домашньому насильству

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект про запобігання домашньому насильству Фото: засідання комітету

Законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону № 5294 про запобігання домашньому насильству. Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

"Поданим Кабінетом міністрів України законопроектом № 5294 пропонується визначити організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства", - сказано в повідомленні.

Під час обговорення законопроекту члени комітету підтримали пропозицію про прийняття його за основу, оскільки це забезпечить впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, покращення захисту потерпілих від домашнього насильства.

"При підготовці зазначеного законопроекту до другого читання будуть враховані зауваження експертів та представників громадських організацій, зокрема, запроваджені більш чіткі визначення таких термінів, як "гендерно зумовлене насильство" та "дискримінація за ознакою статі", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 19 жовтня розглянув законопроект про протидію домашньому насильству.